november 12, 2015

Trainingen

Turn training

Tijdens de turntraining worden er zowel toestellen voor de meerkamp (brug, balk, rek, voltige, ringen etc.) als toestellen voor het springen (tumbling, pegasus, trampoline en/of een luchttumbling) opgezet. Ook worden er regelmatig oefensituaties opgebouwd, zoals een schuin vlak of het gebruik van een saltogordel.

Op maandag zijn er twee verschillende soorten trainingen: de recreantentraining en de wedstrijdtraining. De wedstrijdtraining is bedoeld voor leden die elke week 2-3 keer gemotiveerd trainen, tijdens de recreantentraining is dit niet verplicht. Op woensdag is er een gemengde training. De recreantentraining en de gemengde training staan onder leiding van Tjerk Susan, vaak bijgestaan door een studenttrainer. De wedstrijdtraining staat onder leiding van Job van Regteren. De training start met een gezamelijke warming-up. Daarna volgen meerdere toestelrondes. Je mag zelf kiezen op welke toestellen je wilt trainen. De trainers staan bij één of meerdere toestellen en kunnen jou helpen nieuwe onderdelen te leren!

De wedstrijdtraining is op maandag van 19:30h tot 21:15h, waarop de recreantentraining volgt van 21:15h tot 23:00h. De gemengde training vindt plaats op woensdag van 17:45h tot 20:15h. Op vrijdag van 16:30h tot 18:30h turnen wij op eigen verantwoordelijkheid dus zonder trainer. De vrijdagtraining is alleen voor leden die een aansprakelijkheisformulier hebben ingevuld!

Spring training

De springtraining is geheel gericht op groepsspringen, trampolinespringen en individueel springen. Er is een ruime keuze uit verschillende toestellen, van dubbelmini tot airtumbling en van tafel tot schroefgordel. Nadat 3 of 4 toestelsituaties zijn opgebouwd, wordt gestart met een warming-up onder leiding van de trainer Job van Regteren.

Na de warming-up wordt begonnen met groepsspringen op één toestel. Hier wordt gewerkt aan het springen vlak achter elkaar. Daarna kun je kiezen voor een van de andere toestellen. Dit kan variëren van tafel tot plank pegasus of een oefensituatie met de minitramp.

De springtraining is op woensdag van 20:00h tot 21:30h.