november 12, 2015

Bardiensten

Om de kosten van de vereniging te betalen, draait Linea Recta ongeveer 1x per maand een dag de bar in de kantine van het Sportcentrum. Een groot deel van de winst die er in deze circa tien dagen wordt gemaakt gaat naar de vereniging toe. Met deze opbrengsten worden activiteiten georganiseerd voor alle leden en kunnen de wedstrijden worden betaald. Linea Recta verwacht van alle leden dat zij meehelpen met het draaien van bardiensten (4 per jaar). De bardiensten worden aangekondigd op de training, via de mail en de Facebook-pagina van Linea Recta. Inschrijven kan via de mail of op Facebook. De bardienst is ingedeeld in shifts, waarbij een shift ongeveer 2 uur duurt. Kun je echt niet helpen, geef dat dan ook door via website of de training (liefst ruim van te voren).

Ik heb nog nooit een bardienst gedraaid!?

Geen paniek! Er is een barteamboek waarin alle informatie staat. Daarnaast staan er meestal drie mensen tegelijk achter de bar, dus je bent nooit alleen. Elke bardienst zijn er voldoende ervaren mensen aanwezig die jou kunnen helpen.

Ik wil geen bardienst draaien!

Dat is echt heel jammer, want het is hartstikke leuk! Je hoeft echt geen ervaring te hebben om achter de bar te kunnen staan. Er zal er altijd voor gezorgd worden dat er tenminste één iemand met ervaring achter de bar staat. Zo leer je heel snel hoe alles werkt. Wil je echt niet draaien, of draai je te weinig bardiensten? Dan krijg je je borg (gedeeltelijk) niet terug. Tegelijk met de contributie aan het begin van het collegejaar betaal je namelijk een barborg van €50 per jaar. Wanneer je 1 bardienst draait krijg je €10 terug, bij een tweede en derde bardienst nogmaals €10 en bij drie bardiensten het resterende bedrag. Help dus een uurtje of 8 per jaar en krijg je gehele borg aan het einde van het collegejaar terug!